TAŞ ATÖLYELER'DE "KENT MÜZESİ İSTİYORUZ" AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

“ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TAŞ ATÖLYELERİ” KENT MÜZESİ OLMALIDIR.

“Endüstri Meslek Lisesi Taş Atölyeleri”, 2014 yılında açmış olduğumuz davanın ardından mahkemenin vermiş olduğu “Tarih ve temsiliyet değeri, kent belleği değeri ve ender bulunma ve özgünlük değeri taşıdığı, bu itibarla korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı özelliği gösterdiği” kararına istinaden Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 2016 yılında almış olduğu karar ile ‘Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlıkları’ olarak tescil edilmiştir.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Danıştay’a yapmış olduğu itirazlar bu yılın Şubat ayında tamamıyla reddedilmiş ve bu yapıların tescilinin aleyhinde olan tüm yargı yolları tükenmiştir. Tescil kararının alınmasından bu yana aynı ilgisizlikle virane halde ayakta kalmaya çalışan “Endüstri Meslek Lisesi Taş Atölyeleri” bu kötü durumundan kurtarılmalı, binalar ve çevresindeki alanlar temizlenerek güvenliği sağlanmalıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlandığı tarafımıza resmi olarak bildirilen rölöve ve restorasyon projelerinin kamuoyuyla paylaşılması ve bu tescilli yapıların artık bir ihtiyaç haline gelen “Kent Müzesi” olarak işlevlendirilmesi ve bir an önce kentimize kazandırılması gerekmektedir.